Джесика Пегула е първата финалистка на тазгодишната WTA 1000 надпревара

...
 Джесика Пегула е първата финалистка на тазгодишната WTA 1000 надпревара
Коментари Харесай

Световната №1 при дамите също е аут: Пегула подчини Швьонтек в луд мач и е финалистка в Монреал

 

Джесика Пегула е първата финалистка на тазгодишната WTA 1000 конкуренция в Монреал след сложен триумф над международната №1 Ига Швьонтек. Представителката на САЩ показа забележителна борбеност и по-здрави нерви, с цел да навакса пасив от 2:4 в третия сет и да се поздрави с крайната победа след 2 часа и 32 минути игра за крайното 6:2 6:7(4) 6:4. По този метод поставената под номер 3 в схемата си обезпечи място в конфликта за трофея, където нейна съперничка ще бъде победителката от срещата сред Елена Рибакина и Людмила Самсонова.

Двубоят започва с 5 разменени пробива, като американката бе първата, която съумя да завоюва подаването си и да затвърди своята преднина за 4:2. Третата в света се представяше превъзходно на посрещане, поемайки надзор в разиграването още с ретура си, и след това успяваше да изкара Швьонтек от удобната ѝ зона, с цел да вземе цялостно предимство. От своя страна, международната №1 бе извънредно надалеч от оптималното си равнище на игра и инкасира четвърти брейк в сета, който скоропостижно отиде в сметката на Пегула.

Двете тенисистки продължиха да изпитват съществени проблеми от сервис линията и във втората част, където никоя не съумя да задържи неизменност в изявите си и цели 8 гейма приключиха с пробив. В последна сметка този толкоз оспорван сет бе доведен до тайбрек, в който неточностите на Швьонтек ѝ костваха ранно закъснение с 2:4 точки. В идващите минути обаче последва цялостна готовност от страна на полякинята, която напълно почисти играта си от неточности и сподели най-хубавото си лице, с цел да реализира цялостен поврат и по този начин да вкара мача в трета решителна част.

В началото на заключителния сет преимуществото бе на страната на международната №1, която все по-често диктуваше протичащото се на корта и това бързо даде своето отражение върху резултата - 4:2. Това обаче бяха и последните мощни минути за Швьонтек, защото напълно скоро играта ѝ претърпя злополука и непредизвиканите пропуски от нейната ракета изобилстваха. Пегула съумя да се възползва по отличен метод от внезапния спад в равнището на съперничката и завоюва 16 от идващите 19 точки, с което осъществя нов поврат и си подпечата билета за място във финала.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР